Υλικά
- Αλεύρι:375 γρ.
- Ζάχαρη: 620 γρ.
- Γάλα: 200 γρ.
- Λάδι ραφινέ: 200 γρ.
- Κονιάκ: 50 γρ.
- Μπέικιν πάουντερ: 40 γρ.
- Αυγά:8 (χωρισμένα κρόκους από ασπράδια).
- Ξύσμα λεμονιού:απο 2 λεμόνια.
- Χυμός λεμονιού: απο 1 λεμόνι.
- Βανίλιες:3
- 1 νόμισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ασπρίσουν.
- Χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις βανίλιες.
- Ανακατεύουμε τα δύο μίγματα και προσθέτουμε τα αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ και το γάλα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, τα προσθέτουμε στο μίγμα και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά.
- Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε χαρτί αντικολλητικό.
- Βάζουμε το νόμισμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40-45 λεπτά.



