μενού

Καλώς ήρθατε στο noikokyris.blogspot.gr!Προσοχή για βέλτιστη εμφάνιση δείτε μας με chrome!

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Βασιλόπιτα την φτιάχνουμε μόνοι μας φέτος!



Όπως και με τα μελομακάρονα τους κουραμπιέδες και τις δίπλες την φτιάχνουμε και αυτή μόνοι μας φέτος γιατι μας έρχεται και πιο οικονομικά και πιο υγιεινά.

Υλικά

  • Αλεύρι:375 γρ.
  • Ζάχαρη: 620 γρ.
  • Γάλα: 200 γρ.
  • Λάδι ραφινέ: 200 γρ.
  • Κονιάκ: 50 γρ.
  • Μπέικιν πάουντερ: 40 γρ.
  • Αυγά:8 (χωρισμένα κρόκους από ασπράδια).
  • Ξύσμα λεμονιού:απο 2 λεμόνια.
  • Χυμός λεμονιού: απο 1 λεμόνι.
  • Βανίλιες:3

  • 1 νόμισμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ασπρίσουν.
  • Χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις βανίλιες.
  • Ανακατεύουμε τα δύο μίγματα και προσθέτουμε τα αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ και το γάλα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, τα προσθέτουμε στο μίγμα και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε χαρτί αντικολλητικό.
  • Βάζουμε το νόμισμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40-45 λεπτά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...