μενού

Καλώς ήρθατε στο noikokyris.blogspot.gr!Προσοχή για βέλτιστη εμφάνιση δείτε μας με chrome!

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Αστική χρυσοθηρία:τι είναι, και πως μπορείς να έχεις κέρδος από αυτήν

Θυμάστε σε κάτι αμερικάνικες ταινίες τους χρυσοθήρες που κοσκίνιζαν τον ποταμό Κλόνταικ για να βρουν ψήγματα χρυσού; Ξεχάστε το, ο θησαυρός είναι ήδη εδώ, μέσα στο σπίτι σας. Σκέφτεστε να πετάξετε το παλιό σας κινητό τηλέφωνο; Ξεχάστε το και αυτό! Καλύτερα "εξορύξτε" τα πολύτιμα μέταλλα που έχει μέσα του, όπως χρυσάφι, ασήμι, χαλκό, ιρίδιο, παλλάδιο και άλλα πολλά. Αυτό λοιπόν ονομάζεται αστική χρυσοθηρία, (urban mining) δηλαδή το να "σαρώνεις" παλιές ηλεκτρονικές  συσκευές, αναζητώντας τα μέταλλα που περιέχουν. Η τάση αυτή έχει ξεκινήσει από το εξωτερικό αλλά έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής και στην χώρα μας.

Γιατί είναι τόσο επικερδής;

Εκτιμάται από το πανεπιστήμιο Η.Ε, ότι στα ηλεκτρονικά απόβλητα βρίσκονται 30-40 φορές περισσότερα μέταλλα, από ότι στα ορυχεία και το πιο πιθανό είναι, ότι δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν ποτέ. Άρα δηλαδή στην κυριολεξία έχουμε στα πόδια μας, έναν θησαυρό που κάθεται. Επιπλέον οι τιμές των μετάλλων  και ειδικά του χρυσού έχουν εκτοξευτεί πράγμα που  το καθιστά,  πολύ επικερδές αν μπορεί κάποιος να συγκεντρώσει ικανοποιητικές ποσότητες συσκευών. Όλα αυτά εξηγούν για ποιόν λόγο οι εταιρίες ανακύκλωσης κυνηγούν τόσο πολύ αυτά τα ηλεκτρονικά απόβλητα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τιμές χρυσών αντικειμένων εδώ.

Πώς γίνεται;

Δείτε τα παρακάτω βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες.









Μήν ξεχάσετε επίσης να δείτε το συνταρακτικό οδοιπορικό των "Ύποπτοι" στο κολαστήριο της Λέρου(ΜΕΡΟΣ Α΄) στο οποίο η ομάδα του Νοικοκύρη παρείχε υλικοτεχνική υποστήριξη. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...