μενού

Καλώς ήρθατε στο noikokyris.blogspot.gr!Προσοχή για βέλτιστη εμφάνιση δείτε μας με chrome!

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Γενικές συμβουλές οικονομίας

Κάποτε βρισκόμασταν στην εποχή του νεοπλουτισμού, πλέον βρισκόμαστε στην εποχή του νεοπτωχισμού. Μπορεί οι περισσότεροι από μας, να μην γίναμε ποτέ νεόπλουτοι σίγουρα όμως κοντεύουμε να γίνουμε νεόπτωχοι.Δεν υπάρχει κανένας λόγος απελπισίας όμως, γιατί στην κοινωνία μας, δεν επιβιώνει ο ισχυρότερος αλλά ο πιο προσαρμοστικός. Συμπέρασμα, πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε.

Καφές  νερό και κολατσιό

Αγοράστε δυο μικρά θερμός, στο ένα βάλτε τον καφέ σας και στο άλλο το νερό και πάρτε τα μαζί σας  στην δουλειά. Για το κολατσιό σας αντί να το αγοράζετε απ’ έξω, αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας για να το φτιάξετε σπίτι σας. Tο οικονομικό όφελος που θα έχετε είναι μεγάλο.

Πρωινό

Πριν φύγετε το πρωί για την δουλειά, φάτε ένα καλό πρωινό (το σημαντικότερο γεύμα), θα σας κρατήσει για αρκετές ώρες και δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε κάτι από έξω.

Μετακινήσεις

Σχεδιάστε  την διαδρομή που θα ακολουθήσετε πριν μπείτε στο αυτοκίνητό σας, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε άσκοπα χιλιόμετρα.

Τσιγάρο

Το βασικότερο για να κάνετε οικονομία(και πιο υγιεινό) με το τσιγάρο, είναι να το κόψετε.Αν δεν μπορείτε:
  • Βάλτε στόχο έναν αριθμό τσιγάρων ανά ημέρα.
  • Ξεκινήστε να κάνετε στριφτό γιατί, μπορείτε να ρυθμίσετε τον καπνό ενώ όταν στρίβετε σταματάτε το μηχανικό κάπνισμα.

Μερεμέτια

Όταν φτάσει η ώρα να κάνετε μερεμέτια στο σπίτι σας, καλό θα είναι να ξεκινήσετε να τα κάνετε μόνοι σας. Ρωτήστε κάποιο φίλο, ή ψάξτε στο internet για οδηγίες. Στην αρχή θα σας φανεί δύσκολο, αλλά σύντομα θα πάρετε το κολάι. Θυμόμαστε να επιδιορθώνουμε, ότι μπορούμε από νωρίς γιατί θα μας έρθει πιο οικονομικό, από το να αντικαταστήσουμε αργότερα.

Σύγκριση Σύγκριση Σύγκριση!

Όταν κάνουμε μια αγορά θα πρέπει πάντα να κάνουμε έρευνα αγοράς. Ρωτήστε σε διάφορα καταστήματα, ή ακόμα ψάξτε και στο internet και πάρτε την καλύτερη προσφορά.

Ανταγωνισμός

Η ανταγωνιστικότητα είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης, πρέπει όμως να έχουμε υγιή ανταγωνισμό. Μην είστε ανταγωνιστικοί με το τι έχουν οι άλλοι, αγοράζετε μέχρι εκεί που μπορείτε, αλλιώς εσείς θα βρεθείτε χαμένοι.

Αποθήκευση τροφίμων

Φροντίζουμε να έχουμε γεμάτα τα ντουλάπια με τρόφιμα που διαρκούν. Αν ποτέ μας χτυπήσει η κρίση, τουλάχιστον θα έχουμε να ταΐσουμε εμάς και την οικογένειά μας για λίγο καιρό.

Βιβλία

Αν είστε φανατικοί με το διάβασμα, αναζητήστε βιβλία σε καταστήματα με μεταχειρισμένα βιβλία. Θα ξαφνιαστείτε σίγουρα, από τις χαμηλές τιμές αλλά και από την ποιότητα των βιβλίων.

Γιορτές

Μην περιμένετε την τελευταία στιγμή να αγοράσετε τα δώρα,  κάντε  μια λίστα δώρων και αγοράστε τα από νωρίς γιατί, οι τιμές αυξάνονται καθώς πλησιάζουν οι γιορτές.

Συνδρομές

  • Αν πηγαίνετε μια ή δυο  φορές το μήνα στο γυμναστήριο, ενώ πληρώνεται συνδρομή για όλο τον μήνα καλύτερα κόψτε το.
  • Αν βλέπετε πολλά DVD το μήνα, ρωτήστε αν μπορείτε να κάνετε κάποια μηνιαία συνδρομή.
  • Αν έχετε συνδρομή σε πολλά περιοδικά, δείτε ποια χρειάζεστε και κόψτε τα άλλα.

Επαναχρησιμοποίηση

Όταν αγοράζουμε πράγματα κοιτάμε αν μπορούμε να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε.Τέτοια είναι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, γυάλινα ποτήρια, ακόμα και το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...