μενού

Καλώς ήρθατε στο noikokyris.blogspot.gr!Προσοχή για βέλτιστη εμφάνιση δείτε μας με chrome!

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Πως να χρησιμοποιήσω χρεωστική κάρτα.

To internet στις μέρες μας προσφέρει πολλές ευκαιρίες αγορών σε παρά πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Για να μπορούμε όμως να  αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες, χρειαζόμαστε είτε χρεωστική κάρτα είτε πιστωτική κάρτα(αν και σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να πληρώσουμε με αντικαταβολή ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό). Για αυτούς λοιπόν που θέλουν να αισθάνονται πιο ασφαλής στις αγορές τους μέσω internet, (όπως εγώ) η λύση είναι η χρεωστική κάρτα.

Τι είναι η χρεωστική κάρτα; 

Οι χρεωστικές κάρτες είναι ίδιες ακριβώς με τις πιστωτικές και με τις κάρτες αναλήψεων. Η διαφορά είναι ότι η χρεωστική κάρτα έχει ένα συγκεκριμένο ποσό μέσα της, το οποίο χρησιμοποιείται για την αγορά μας και δεν μας επιβαρύνει με επιτόκιο ενώ η πιστωτική λειτουργεί με πίστωση στον λογαριασμό μας. Επιπλέον δεν είναι άμεσα συνδεδεμένη με κάποιο τραπεζικό λογαριασμό όπως οι κάρτες αναλήψεων, λειτουργεί αυτόνομα. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά δίνουν μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές μας.

Πως λειτουργεί;

Η χρήση  της είναι ακριβώς ίδια με αυτή της πιστωτικής. Δηλαδή εισάγουμε στα πεδία τα νούμερα της χρεωστικής όπως ακριβώς στην πιστωτική. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η "φόρτιση" της κάρτας, δηλαδή η μεταφορά χρημάτων από έναν λογαριασμό σε αυτήν ή η κατάθεση χρημάτων σε αυτή. Η φόρτιση μπορεί να γίνει είτε μέσω ΑΤΜ, είτε από internet banking για μεγαλύτερη ευκολία, καθώς μπορείτε να το κάνετε από το σπίτι σας αλλά και να εξοικονομήσετε και κάποια χρήματα. Αυτό συμβαίνει καθώς και η αγορά της κάρτας αλλά και η φόρτιση έχουν κάποιο μικρό κόστος το οποίο είναι μικρότερο ακόμα στην ηλεκτρονική φόρτιση. Η ενεργοποίηση του  internet banking έχει και αυτή κάποιο κόστος, αλλά βραχυπρόθεσμα συμφέρει. Γενικά όλα αυτά τα μικρά κόστη  θα τα αποσβέσετε σχεδόν από την πρώτη αγορά σας με την διαφορά τιμής.

Που θα τις προμηθευτώ;

Σχεδόν όλα τα τραπεζικά ιδρύματα παρέχουν αυτό το προϊόν. Ενδεικτικές περιπτώσεις είναι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...