μενού

Καλώς ήρθατε στο noikokyris.blogspot.gr!Προσοχή για βέλτιστη εμφάνιση δείτε μας με chrome!

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Δεν υπάρχει καμιά αύξηση στις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας λέει το ΥΠΕΚΑ


Αθήνα
Δεν υπάρχει καμιά έμμεση ή άμεση αύξηση στις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στα τιμολόγια της ΔΕΗ διευκρινίζει το ΥΠΕΚΑ, απαντώντας σε δημοσιεύματα. 

Όπως εξηγεί, οι χρεώσεις που αναφέρονται σε πίνακα στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε και αφορά τη διατήρηση αποθεμάτων πετρελαίου, είναι αυτές που ήδη ισχύουν από τις 9 Απριλίου 2012. 

Η μόνη διαφοροποίηση, τονίζει, αφορά την απαλλαγή και μάλιστα αναδρομικά από τις 9 Απριλίου 2012 των πολύτεκνων και των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) από τις εν λόγω χρεώσεις ΥΚΩ, που ήδη ισχύουν.

Ειδικότερα με ειδική διάταξη που περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο «Διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου ή/και προϊόντων πετρελαίου και άλλες διατάξεις» απαλλάσσονται αναδρομικά από τις 9 Απριλίου 2012 από τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) οι Πολύτεκνοι και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Εν αναμονή πάντως των τελικών αποφάσεων για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, φαίνεται να δρομολογούνται αυξήσεις 10-11%, ενώ αναμένεται και η απόφαση της ΡΑΕ για την αύξηση του τέλους υπέρ τρίτων που επίσης «φουσκώνει» τον λογαριασμό.

Στο 10-11% η αύξηση στα τιμολόγια για νοικοκυριά

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο τις τελικές αποφάσεις του για τα τιμολόγια ρεύματος της χαμηλής τάσης που αφορούν κυρίως τους οικιακούς καταναλωτές, αλλά και αρκετές επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κυβέρνηση θα επιδιώξει οι αυξήσεις αυτές να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερες, μεταξύ 10-11%, ενώ δεν αποκλείεται τελικά το ποσοστό της αύξησης να είναι μονοψήφιο.

Θα τεθούν σε ισχύ αναδρομικά από 1/1/2013, θα εφαρμοστούν σε τρεις δόσεις και τίποτα δεν αποκλείει από 1ης Ιουλίου, που τα τιμολόγια χαμηλής τάσης απελευθερώνονται, η ΔΕΗ να ζητήσει και νέες αυξήσεις, αφού αυτή είναι η τελευταία φορά που αποφασίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος για τις τιμές του ρεύματος.

Εντός των ημερών πάντως, αναμένεται να ανακοινωθεί και η τελική απόφαση της ΡΑΕ για την αύξηση τέλους υπέρ των ΑΠΕ, το οποίο επίσης βαρύνει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.


Πηγη: www.in.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...